Önskat recept
Nu, äntligen kommer receptet (Lisa) som varit väldigt eftertraktat ;)
Det är ett recept på en kinagryta, som jag lade upp en bild på för ett tag sedan.
Denna gryta kan jag verkligen rekommendera.
Receptet ser du nu nedan.

Du behöver:
3 kycklingfiléer
Matolja
1 hönsbuljong
4 msk potatismjöl
vitlökspulver/vitlök
2 stänk sesamolja
1 burk vattenkastanjer, bambuskott och minimajs
½ röd paprika
1 hel purjolök
Kinasoya
Gör såhär:
Strimla kyckligen. Fräs den i lite matolja.
Medan den fräser kokas ½ liter vatten upp.
Där i läggs en hönsbuljong - bubblar sönder fort.
Ta sedan av från plattan. sila i potatismjölet. Låt stå åt sidan.
Krydda kyckligen med vitlök, salt, peppar och även 2 stänk sesamolja.
När det är färdigstekt ska bambuskott, vattenkastanjer och minimajs i.
Även paprika och pujolöken läggs i.
Häll i hönsbuljonen som du ställt åt sidan, rör samtidigt.
Häll i en skvätt soya, låt det puttra i cirka 2-3 minuter.
Det är ett recept på en kinagryta, som jag lade upp en bild på för ett tag sedan.
Denna gryta kan jag verkligen rekommendera.
Receptet ser du nu nedan.

Du behöver:
3 kycklingfiléer
Matolja
1 hönsbuljong
4 msk potatismjöl
vitlökspulver/vitlök
2 stänk sesamolja
1 burk vattenkastanjer, bambuskott och minimajs
½ röd paprika
1 hel purjolök
Kinasoya
Gör såhär:
Strimla kyckligen. Fräs den i lite matolja.
Medan den fräser kokas ½ liter vatten upp.
Där i läggs en hönsbuljong - bubblar sönder fort.
Ta sedan av från plattan. sila i potatismjölet. Låt stå åt sidan.
Krydda kyckligen med vitlök, salt, peppar och även 2 stänk sesamolja.
När det är färdigstekt ska bambuskott, vattenkastanjer och minimajs i.
Även paprika och pujolöken läggs i.
Häll i hönsbuljonen som du ställt åt sidan, rör samtidigt.
Häll i en skvätt soya, låt det puttra i cirka 2-3 minuter.
Kommentarer
Trackback