Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
Denna tårtan fick jag och Fia avnjuta igår. Hon fick avgöra om tårtan
var tillräckligt god, för att kunna bjuda mina kollegor på den ;)
Min favorttårta, helt klart!

300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
½ citron /rivet skal och cirka 2½ msk av saften).
1 dl florsocker
2 ägg äggulor
4 passionsfrukter
I god tid innan servering:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och rör i ögget och äggvitorna.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 sm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden hårt.
Vispa ner skalet och saften från citronen, florsocker och äggulorna.
Bred ut grädden över kakan i formen.
Täck med plastfolie och ställ i frysen.
Minst 4 timmar.
30 minuter före servering:
Ta fram tårtan, dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet med en sked.
Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan även frysas efter att passionsfrukten lagts på.
var tillräckligt god, för att kunna bjuda mina kollegor på den ;)
Min favorttårta, helt klart!

300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
½ citron /rivet skal och cirka 2½ msk av saften).
1 dl florsocker
2 ägg äggulor
4 passionsfrukter
I god tid innan servering:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och rör i ögget och äggvitorna.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 sm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden hårt.
Vispa ner skalet och saften från citronen, florsocker och äggulorna.
Bred ut grädden över kakan i formen.
Täck med plastfolie och ställ i frysen.
Minst 4 timmar.
30 minuter före servering:
Ta fram tårtan, dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet med en sked.
Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan även frysas efter att passionsfrukten lagts på.
Kommentarer
Trackback