Kladdkaka med hallon och vit choklad
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
(I dl frysta hallon och
eller vit blockchoklad)
Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen (här kan man trycka i frysta hallon och eller vit blockchoklad) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.

I min kladdkaka har jag lagt i frysta hallon, för att få en liten annan touch på det hela. Då förlängs gräddningstiden i ugnen med cirka 5 minuter. Håll koll!
3 ägg
3 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
(I dl frysta hallon och
eller vit blockchoklad)
Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen (här kan man trycka i frysta hallon och eller vit blockchoklad) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.

I min kladdkaka har jag lagt i frysta hallon, för att få en liten annan touch på det hela. Då förlängs gräddningstiden i ugnen med cirka 5 minuter. Håll koll!
Kommentarer
Trackback