Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

 
 
Ingredienser
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör
  • 800 g morötter
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • ½ msk olivolja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och peppar
Currysås
  • 200 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2dl lätt créme fraische 

Gör så här:

Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 72º innertemperatur, ca 30 min. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0