Glassiga apelsiner

4 portioner

4 apelsiner
1 dl apelsinsaft 
2 äggulor
1 ½ dl florsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här
1. Tvätta apelsinerna. Skär av toppen på dem och gröp ur innanmätet med hjälp av en liten vass kniv och en sked. Sila av saften och spara den.

2. Vispa äggulor, florsocker krämigt tillsammans med 3 msk av apelsinsaften.

3. Vispa grädden fast i en annan skål.

4. Rör ner grädden i äggsmeten och tillsätt resten av apelsinsaften.

5. Skär av en liten del av apelsinernas undersida, bara någon mm, så att de kan stå stadigt. Var försiktigt så att det inte blir hål i botten.

6. Fyll apelsinerna med smeten. Det som blir över kan frysas in i en liten skål.

7. Ställ apelsinerna i frysen i minst 5 tim eller över natten.

8. Ta fram apelsinglassarna 20–30 min innan de ska serveras. Skeda över lite av den överblivna glassen på toppen av varje apelsin och garnera med citronmeliss.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0