Citronkladdkaka till pappa
1 citronÂ
150 g smörÂ
3 Ă€ggÂ
3 dl strösockerÂ
2 tsk vaniljsockerÂ
2 œ dl vetemjölÂ
Garnering
florsocker
GĂR SĂ HĂR
1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. TvĂ€tta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1â2 msk saft. SmĂ€lt smöret i en kastrull. Ta bort den frĂ„n vĂ€rmen och tillsĂ€tt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slĂ€t smet.
2. HĂ€ll smeten i en smord och bröad form, 23â24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
3. GrĂ€dda kakan mitt i ugnen i 18â25 min beroende pĂ„ hur kladdig du vill ha den. LĂ„t kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lĂ€gg pĂ„ toppen. Servera gĂ€rna kakan med lĂ€ttvispad grĂ€dde.
Â
