Traditionell kladdkaka

 
150 g smör
3 ägg 
3 dl strösocker 
3 1/2 dl vetemjöl 
1 dl kakao 
1 msk vaniljsocker 
1 krm salt 
 
Klä botten av en form med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. 
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut av den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0