Brytbröd i springform

Ett saftigt och gott bröd som passar till frukosten eller buffén. Ser dessutom väldigt fint ut tycker jag :) 
 
 
25 g jäst 
2 1/2 dl mjölk, ljummen 
50 g smör, rumsvarmt 
1 tsk salt 
1 ägg
2 dl rågsikt 
ca 6 dl vetemjöl 
 
Garnering 
1 ägg 
Ca 2 tsk linfrön 
Ca 2 tsk sesamfrön 
flingsalt 
 
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, ägg, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. 
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 
3. Dela degen i ca 11 bitar och forma dem till runda bollar. 
4. Lägg brödbullarna luftigt i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 
5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över lin- och sesamfrön samt flingsalt. 
6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna i formen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0