Nutellasemla

En nutellasemla på semledagen 😊 
 
Detta behöver du: 
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk 
75 g smör, smält 
3/4 dl strösocker 
2 krm salt
1 krm hjorthornssalt 
7-8 dl vetemjöl 
 
Fyllning: 
ca 2 dl nutella 
ca 3 dl grädde 
 
Garnering: 
1 ägg 
florsocker 
 
Gör så här: 
1. Smula ner jästen i en bunke. Blanda mjölken och smöret och värm till 37 grader. 
Häll vätskan över jästen och rör om tills den har löst sig. 
2. Tillsätt socker, salt, hjorthornssalt och mjöl, lite i taget. Arbeta degen smidigt för hand eller i bakmaskin. 
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 
4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i önskat antal bitar. Forma varje bit till en slät bulle och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen, de normalstora i 12-15 minuter och de små i 8-10 minuter. Låt dem kallna på ett galler. 
6. Fyllning: Skär ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Fyll med nutella. Spritsa eller klicka på vispad grädde. 
Lägg på locket och pudra över florsocker. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0