Nutellasemla
En nutellasemla på semledagen 😊
Detta behöver du:
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
75 g smör, smält
3/4 dl strösocker
2 krm salt
1 krm hjorthornssalt
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 2 dl nutella
ca 3 dl grädde
Garnering:
1 ägg
florsocker
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Blanda mjölken och smöret och värm till 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör om tills den har löst sig.
2. Tillsätt socker, salt, hjorthornssalt och mjöl, lite i taget. Arbeta degen smidigt för hand eller i bakmaskin.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i önskat antal bitar. Forma varje bit till en slät bulle och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen, de normalstora i 12-15 minuter och de små i 8-10 minuter. Låt dem kallna på ett galler.
6. Fyllning: Skär ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Fyll med nutella. Spritsa eller klicka på vispad grädde.
Lägg på locket och pudra över florsocker.

Kommentarer
Trackback