Knäckig kladdkaka

Ingredienser

Chokladsmet:

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 dl sirap

Knäcksmet:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl sirap
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering:

vispgrädde

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.

Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0