Pasta med räksås

Ingredienser 2 portioner

  • 500 g räkor med skal
  • 1 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry t ex extra stark
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Strimla purjon. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs purjon och vitlöken i olivolja. Smaksätt med curry. Rör ner crème fraiche och mjölk. Smaka av med lite salt och peppar. Låt såsen koka ihop så att den blir lagom tjock.
  3. Lägg i räkorna och hetta upp alltsammans utan att koka, för då blir räkorna sega.
  4. Servera med nykokt pasta - prova gärna en färsk variant.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0