Knäckebröd med frön

 
 

Knäckebröd med frön
 
Ingredienser: 
30 bitar
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet.
  3. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Strö lite havssalt över. Grädda ytterligare 20- 25 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0