Saffranspannacotta

Till julafton har jag fått äran att göra efterrätten. Det fick bli saffranspannacotta. Man kanske bara tror att saffran gör sig i lussekatter men enligt mig kan man använda det till mer än så.
 
Jag utgår i från ett recept som finns på baksidan av gelésocker.
Till 4 personer går det åt:
 
1 dl gelésocker
4-5 dl grädde
Någon smaksättning, i detta fall gjorde jag med saffran. Jag gjorde även ett extra lager då jag tyckte att det första blev för lite. I det lagret smaksatte jag bara med en vaniljstång.
 
Jag blandar ihop allt detta i en kastrull, och låter det koka upp i ½ minut.
Därefter häller jag det i olika glas och ställer i kylen. Jag rekommenderar att göra pannacottan dagen innan man ska äta den. Om man vill ha det andra lagret till pannacotta då måste man göra det i två omgångar. Alltså, det första lagret måste stelna innan man häller på det andra.
 
Lycka till! Superenkelt :)
 
 
God Jul och Gott Nytt År!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0