Soppa med sting och kvargbröd

2-3 morötter (beroende på storlek)
2 fasta potatisar
1/2 gul lök
1/2 grön paprika
1 röd chili (utan kärnorna)
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
12dl vatten
1 mtsk tomatpuré
Salt, svartpeppar, lökpulver, paprikapulver och om man vill ha den ännu starkare så ta i chilipulver/cayenne
Skala och hacka upp alla grönsaker, jag gjorde små tärningar av allt för då går det snabbare att koka klart soppan.
Lägg ner grönsakerna i vattnet förutom (paprikan,vitlöken och chilin) den ska i senare.
Lägg även ner grönsaksbuljongen och låt detta koka upp med grönsakerna.
Efter 5-8 min kan du börja lägga ner resten (paprikan,pressade vitlöken samt chilin) smaksätt sedan med kryddor & tomatpurén. Låt koka tills grönsakerna är färdiga.
Brödet:
6 st
3 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
1,5 bakpulver
1 krm bikarbonat
250g kvarg
1 tsk salt
solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt kvargen och blanda med en sked. Forma degen till runda frallor och strö gärna över med solrosfrön.
Pannacotta med daimcrunch
6 portioner
Pannacotta
2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde (5 dl)
50 g strösocker (ca 1⁄2 dl)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med grädden.
GARNERING:
1 dubbeldaim 200 g
vispgrädde (2 dl)

Halloumibiffar
