Soppa med sting och kvargbröd

 
Här kommer ytterligare en vegetarisk rätt. Super gott 😋 
 
Soppan:

2-3 morötter (beroende på storlek)
2 fasta potatisar
1/2 gul lök
1/2 grön paprika
1 röd chili (utan kärnorna)
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
12dl vatten
1 mtsk tomatpuré
Salt, svartpeppar, lökpulver, paprikapulver och om man vill ha den ännu starkare så ta i chilipulver/cayenne 

Skala och hacka upp alla grönsaker, jag gjorde små tärningar av allt för då går det snabbare att koka klart soppan.

Lägg ner grönsakerna i vattnet förutom (paprikan,vitlöken och chilin) den ska i senare. 

Lägg även ner grönsaksbuljongen och låt detta koka upp med grönsakerna. 

Efter 5-8 min kan du börja lägga ner resten (paprikan,pressade vitlöken samt chilin) smaksätt sedan med kryddor & tomatpurén. Låt koka tills grönsakerna är färdiga.

 

Brödet: 

6 st

3 dl havregryn 

1,5 dl mandelmjöl 

1,5 bakpulver 

1 krm bikarbonat 

250g kvarg 

1 tsk salt 

solrosfrön

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt kvargen och blanda med en sked. Forma degen till runda frallor och strö gärna över med solrosfrön. 

 


Pannacotta med daimcrunch

6 portioner

Pannacotta

2 gelatinblad

250 g mjölkchoklad

500 g vispgrädde (5 dl)

50 g strösocker (ca 1⁄2 dl)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.

Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med grädden.

GARNERING:

1 dubbeldaim 200 g
vispgrädde (2 dl)

Detta passade perfekt till mellofinalen igår 👌🏼
 
 

Halloumibiffar

Här hemma försöker vi äta vegetariskt varje måndag. En favorit är halloumibiffar med sötpotatis och tsatsiki 😋 
Receptet hittar du på Jennys matblogg. 
 
 

RSS 2.0