Citronpaj med marängtäcke

125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllningen lemoncurd:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2  dl strösocker

Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör din citronpaj så här:

Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 i diameter, förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.

Gör fyllningen : Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen. VIspa samman citronjuice, skal och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.

Till Marängtäcket :
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet.Fördela jämt över pajen och grädda den i  cirka 3 – 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.

Ta ut och låt svala innan servering

 

 

Höst? 🍃

Hej! 
Vart tog våren vägen? Känns som att det blev höst igen. Burr, vad kallt! Men det vänder väl snart? 😉 
 
Och där var denna helgen slut. Gäller att ta vara på dagarna, det går så himla fort. Fem veckor kvar till sommarlov och sex veckor till semester ☀️ I helgen har vi firat finaste Hanna och i lördags grillades det och kollades på Eurovision. 
 
 

RSS 2.0