Glad Påsk 🐥
200 gram digestiv
50 – 75 gram smält smör
400 gram nutella
300 gram philadelphiaost
1 nypa salt
hackade hasselnötter
Gör så här:
Mixa digestivkexen och rör ihop med smöret.
Platta ut denna digestivblandning i en rund form med avtagbara kanter. Rör ihop philadelphian med nutella och flingsalt. Rör tills smeten är väl blandad. Fördela ut över digestivbotten och strö över finhackade hasselnötter.
Ställ i i kylskåp ( ej frys ) i minst 5 timmar innan servering.


Uranäs



Godischock
Amerikansk cookie med choklad & kola
12–14 bitar
200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.


Varma vårsol, varmt välkommen!

Pyssel 🐦💡


Dagens middag

Förberedelser inför påsken


Middagen från alla hjärtans dag

Fika med mamma


