Förälskad

Jag blir förälskad i kvällar som denna! Klockan är halv elva, det är ljummet ute och det är framförallt myggfritt ❤️ Nu är jag nöjd, jag behöver inget mer. 
 
 

Fredag

 
Pustar ut efter ett par intensiva dagar på Gekås 😅 Blev några kassar rikare och några tusenlappar fattigare. Men denna gång köpte vi förhoppningsvis inte bara en massa skräp 😝 
Önskar alla en trevlig kväll! PUSS 

Blåbärskladdkaka med vit choklad

Det här behöver du: 
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl blåbär

Blåbärsgrädde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 1/2 dl blåbär
 
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.

Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Fördela ut blåbären över smeten och tryck ner dem lite försiktigt med handen. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 27 minuter. Märker du att den får för mycket färg, lägg lite folie över under gräddningstiden. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 4-5 timmar i kylskåp eller gärna över natten. Blåbärsgrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

 

 
En lugn och skön promenad i skogen👌🏼 
Trevlig kväll! 

Balkonghäng

Äntligen har vi fått ordning på vår balkong. Det blir perfekt eftermiddagshäng med en kaffe och en bra bok. På tal om bra bok, för tillfället läser jag inte en bra bok utan en seg och konstig bok, "Min mormor hälsar och säger förlåt", men jag hoppas att den blir bättre med tiden. Någon som vet kanske? 😉
Nu blir det grillat 😋 Ha en fin kväll! 

Regnig dag ☔️

Igår var det en regnig dag så då passade jag på att baka lite kanel- och kardemummasnurror 😋 fint att ha i frysen om man får oväntade fikagäster ☕️👨‍👩‍👧‍👦 
 
 
 
 

Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås

 
 
Ingredienser
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör
  • 800 g morötter
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • ½ msk olivolja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och peppar
Currysås
  • 200 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2dl lätt créme fraische 

Gör så här:

Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 72º innertemperatur, ca 30 min. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.


Semester

 
Semestern har börjat och det känns så bra. Midsommarafton spenderade vi i Nabben med härliga vänner 💕 Jordgubbstårtan som jag tog med var så enkel att göra. Här kommer receptet: 
För det mesta så köper jag alltid färdig tårtbotten, det sparar framförallt tid. 
 

Fyllning:
Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljpulver
500 g Jordgubbar, i småbitar

Vispa grädden lagom hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.

Tårta:
Börja med att lägga den tjockaste botten på en tårtbricka eller ett tårtfat.
Spritsa på ett tjockt lagen med fyllning och lägg sedan på nästa botten.
Upprepa igen och lägg på den sista tårtbotten.
Spritsa ut den sista fyllningen och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett.
Dekorera valfritt. 


RSS 2.0