Onyttig kärleksmums vs nyttiga kärleksmums

Bakade onyttiga respektive nyttiga kärleksmums, verkligen enkelt och gott! 
 

Det här behöver du till 30 stora bitar  :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr : 
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter. Under tiden gör du glasyren.

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.

 
Det här behöver du till 12 bitar :
3,5 dl sötmandel
12 dadlar, urkärnade
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3-6 msk vatten
1 krm salt
1 dl kakao
Kokosflingor

Gör så här

Mixa sötmandel en stund. 

Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa tills det blir en slät kletig deg.

Ta i lite vatten i taget då allt kanske inte behövs. 

Tryck ut i en liten form och strö över kokosflingor.

Ställ i frysen en stund. 

Förvara den i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall ätas.

 

Ljus i vårt hus

 

Loppisfynd

I helgen gjorde jag några fynd i morfars garage 😉 Så nu håller jag på att spraya de svarta. Blir så himla snyggt! 
 
 
 
Ha en bra dag 🍁

Glassiga apelsiner

4 portioner

4 apelsiner
1 dl apelsinsaft 
2 äggulor
1 ½ dl florsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här
1. Tvätta apelsinerna. Skär av toppen på dem och gröp ur innanmätet med hjälp av en liten vass kniv och en sked. Sila av saften och spara den.

2. Vispa äggulor, florsocker krämigt tillsammans med 3 msk av apelsinsaften.

3. Vispa grädden fast i en annan skål.

4. Rör ner grädden i äggsmeten och tillsätt resten av apelsinsaften.

5. Skär av en liten del av apelsinernas undersida, bara någon mm, så att de kan stå stadigt. Var försiktigt så att det inte blir hål i botten.

6. Fyll apelsinerna med smeten. Det som blir över kan frysas in i en liten skål.

7. Ställ apelsinerna i frysen i minst 5 tim eller över natten.

8. Ta fram apelsinglassarna 20–30 min innan de ska serveras. Skeda över lite av den överblivna glassen på toppen av varje apelsin och garnera med citronmeliss.

 

 

RSS 2.0